Frokostmøde: Åstrup gennem 1000 år

Indlæser kort...

Dato/Tidspunkt
Dato - 09/11/2018
10:30

Placering
Sognehuset i Herslev


Kom og hør Bent Gottfredsen fortælle om Åstrup og dens særlige historie. Bent er formand for DSI Tadre Mølle og Egnshistorisk Forening og har gennem mindst 40 år været naturens og kulturens førsteven og dens frontkæmper her i Lejre Kommune. Han har ydet en kæmpe indsats på det felt til glæde for os alle, der holder af at færdes i det fri.
Bent Gottfredsen vil gennemgå historien fra landsbyen Åstrup, der blev til Åstrup Kloster og fra 1928-1988 var jomfrukloster frem til i dag, hvor “Det Grevelige Dannemandske Stift” er ejer af stedet. Ud over den faktuelle historie er Bent også godt hjemme i de mange anekdoter, der gennem tiden er blevet fortalt om livet på Åstrup med den Dannemandske slægt.

Den Kongelige Livgardes Musikkorps holder hvert år en gratis friluftskoncert i Åstrup  Klostergård. I år skete det d. 28. juni kl. 19:00 i det smukkeste sommervejr, som tænkes kan. Det kan stærkt anbefales at holde øje med koncerten igen til næste år. Har du lyst til en smuk vandretur i parken er store dele af parken åben med slåede stier og plæner.

Frokostmøderne holdes altid i Menighedshuset lige bag Herslev Kirke. Det er de tre kirker Herslev, Gevninge og Kornerup der står bag.
Selve programmet for møderne har en fast skabelon: Vi indleder med at synge fra højskolesangbogen og har kirkens organist Agnes Malm Nielsen med ved klaveret.
Derefter følger fredagens foredrag frem til frokosttid, hvor der er smørrebrød og øl/vand. Efter frokosten synger vi igen fra højskolesangbogen, og præsten giver en aktuel orientering.

Tilmelding: Det er nødvendigt med tilmelding af hensyn til borddækning, bestilling af smørrebrød og den begrænsede plads.
Tilmelding kan ske til mail: mette@havemette.dk. eller på mobil/sms: 23303413 i god tid før mødet.
Deltagerbetaling: er ikke endelig fastlagt, men ligger i størrelsesordenen 20-30 kr.