Anne Frank’s Dagbog med Nis Bank-Mikkelsen og klezmer-musik

Indlæser kort...

Dato/Tidspunkt
Dato - 17/11/2019
15:00

Placering
Gevninge Kirke


Kom og hør kunstnere i verdensklasse i Gevninge. Kom og hør den hjertegribende beretning skrevet af Anne Frank under sit ophold i koncentrationslejr, tilsat soloklarinettist og harmonika. Anne Frank blev deporteret og døde i Bergen-Belsen tre måneder før hun ville være fyldt 16 år, og blot en måned før koncentrationslejren blev befriet af britiske tropper.

I koncertens udvalgte tekstafsnit, møder vi en både jublende og fortvivlet ANNE. Tilsvarende har de udvalgte musikstykker- koraler af J.S. Bach og traditionelle klezmernumre – både jubelen og fortvivlelsen i sig! Otto Frank, Annes far, den eneste overlevende, var den første der læste hendes dagbog, tilbage i Amsterdam. Nis Bank-Mikkelsen læser af Dagbogen, som var han den første. Klezmermusikken var jødernes musik og trøst i Østeuropa før 2.verdenskrig og som sådan skæbneforbundet med jødernes historie. Koncertens to klezmermusikere tager udgangspunkt i den gamle opfordring: at gøre musikken til en ordløs sang, en musik der har gjort sig fri af ordene, og som blot jubler og græder.

NIS BANK-MIKKELSEN: Suveræn bibeloplæser. Omvandrende blanding af ”Aladdin”, Bellmann og Rytter.
JENS SCHOU: Soloklarinettist med en særlig svaghed for klezmermusikkens melankoli og fandenivoldske livsglæde.
ANDERS SINGH VESTERDAHL: Fantastisk harmonikaspiller, med verdensmusik som speciale. Selv verdensformat. Centralt medlem af The Middle East Peace Orchestra  – og det kan tilføjes at vi her i sognene tilbage i september 2017 havde den store glæde at høre Anders i Gevninge Kirke som medlem af netop The Middle East Peace Orchestra.